Vlad Tapu Photo Events

View Original

Culorile si consistenta lor in portofoliul nostru

Toate fotografiile au un subiect vazut prin ochii fotografului. Indiferent ca este o poza regizata in studio sau un instantaneu dintr-un teatru de razboi, aceasta ne arata viziunea autorului asupra momentului.

Orice fotografie are un punct focal spre care se indreapta ochiul la vizionarea acesteia.

Astazi, o sa vorbim despre cum spunem povestea momentului cat mai bine in fotografie cu ajutorul culorilor, dar si cum sa atragem clientii aratandu-le un portofoliu constant in culori si atmosfera.

Daca studiem portofoliile unor fotografi cunoscuti vedem ca pastreaza aceeasi linie si paleta de culori indiferent de subiect. Cum in zilele noastre portofoliul a devenit contul de INSTA sa aruncam un ochi spre cateva conturi.

Spre exemplu: Samuel Elkins unde fotografiile lui contin culori deschise si calde, dar sunt usor desaturate.

Un alt fotograf de succes foarte urmarit pe insta este Brandon Woelfel, aflat la polul opus, fotografiile sale sunt pline de culoare si foarte saturate.

Dar, nu trebuie sa fie vorba doar de un portofoliu majoritar de portrete, spre exemplu Konsta Punkka un fotograf de natura editeaza in acelasi stil consistent, culori calde si inchise.

Asa cum alegem sa ne editam fotografiile, acest lucru spune multe despre stilul nostru dar si de atmosfera si emotia pe care dorim sa o emitem prin fotografiile realizate. Probabil cele mai bune exemple sunt filmele, acolo un regizor trebuie sa redea atmosfera pe parcursul intregii pelicule. Astfel, ne introduce in lumea unde se produce actiunea dar si starea de spirit din film.

Un prim exemplu este Martianul, paleta de culori este calda cu multe nuante de portocaliu, maro, de ce? pentru ca in mintea noastra colectiva asa ne gandim ca se vad culorile pe Planeta Rosie. Daca ne uitam la imaginile realizate la filmari vedem ca nu acestea sunt culorile originale, astfel, intelegem cum cu ajutorul editarii culorilor suntem introdusi in atmosfera dorita de regizor.

Un alt film care mi-a placut pentru paleta de culori este Corpse Bride, fiind vorba despre moarte si cadavre, cu o atmosfera usor sinistra, au fost alese nuante de albastru inchis cu umbre foarte negre. Din nou daca ne uitam in culisele filmarilor vedem cata munca s-a depus pentru editarea culorilor.

Un film unde s-a dus o munca titanica in acest sens a fost Mad Max: Fury Road, culorile de albastru in contrast cu galben, cu tente puternice spre rosu inchis, au creat un contrast puternic si ne-au dus cu gandul la o lume apocaliptica, dar in acelasi timp puteam sa ne imaginam o actiune posibila pe planeta noastra. La fel si poza din culisele filmarilor ne arata culorile care au trebuit puternic modificate pentru a se ajunge la gradientele din film.

In final, cred ca este vorba mai mult de culorile pe care dorim sa le vada clientul decat cele pe care nu dorim sa le vada. Cu ajutorul nuantelor si gradientele acestora, spunem o poveste si indreptam ochii clientilor catre punctul dorit din fotografie.

Bineinteles ca orice altceva nu este litera de lege, insa ajuta la creearea unui portofoliu dinamic si constant, lucru foarte apreciat de catre clienti.

Multumesc celor care au avut rabdare sa citeasca pana la final, si nu uitati butonul de subscribe, un like si share tot timpul ajuta!

Pana data viitoare, va urez lumina buna!