Trebuie sa recunoastem ca nimeni nu sta cu camera foto la gat toata ziua. Dar cand ai copii treaba se schimba, ce poti sa faci? Ei bine toti avem in buzunar o camera foto destul de performanta, telefonul mobil.
Scoateti telefonul, urmeaza sapte ponturi despre fotografierea copiilor!
Sunt cateva avantaje in favoarea telefonului fata de camera foto, copii nu se vor simti intimidati si se vor comporta natural, plus avantajul de a trimite fotografia aproape istantaneu oricui sau chiar la print.
Fii copil:
Primul si cel mai important sfat este sa te comporti ca ei. Asta inseamna ca trebuie sa te cobori la nivelul lor, privirea voastra sa fie pe acelasi palier.
2. Spontaneitate:
Copii sunt pe fuga tot timpul, folosirea telefonului inseamna capturarea unui moment natural, lucru aproape imposibil intr-un studio foto. Iar folosirea telefonului nu va intimida, crescand sansele pentru fotografii unice.
3. Modul “Portret”:
Toate telefoanele moderne beneficiaza acum de modul “Portret”. Ce anume face aceasta optiune, ei bine blureaza fundalul scotand in evidenta modelul, in cazul nostru copilul. Daca se uita la telefon incearca sa focalizezi pe ochi.
4. Modul “Burst/Fotografii Multiple”:
Majoritatea copiilor sunt foarte activi, ceea ce face dificila prinderea unui cadru clar sau expresia de pe chip dorita. Cu ajutorul modului “Burst/Fotografii Multiple”, camera telefonului realizeaza o serie de fotografii in rafala. La final trebuie doar sa alegi instantaneul cu impactul cel mai semnificativ.
5. Planifica:
Pentru simplu fapt ca folosesti telefonul nu inseamna ca nu trebuie sa planifici momentul. Daca esti fotograf, sigur vezi lumea din jur sub forma de imagini, daca esti amator incearca sa prevezi momentele si cauta sa alegi locatia si lumina cat mai favorabile subiectului.
6. Lumina tot conteaza:
Doar pentru ca fotografiezi cu telefonul nu inseamna ca nu trebuie sa fii atent la lumina. Regulile raman aceleasi, cele mai bune momente sunt tot cele in care soarele sa afla sub orizont precum dimineata devreme sau la apus. Trebuie sa urmaresti relatia subiectului in legatura cu lumina, fie ea naturala sau artificiala.
7.Fundalul:
Nu te axa doar pe copil, ai grija si la fundal. Cauta sa ai un fundal simplu, nu prea incarcat, de preferat monocromatic si care sa ajute la scoaterea in evidenta a subiectului i cazul nostru copilul..
Toate pozele sunt realizate cu Huawei P20 Pro.
Multumesc celor care au avut rabdare sa citeasca pana la final, si nu uitati butonul de subscribe, un like si share tot timpul ajuta!
Pana data viitoare, va urez lumina buna!