Vlad Tapu Photo Events

View Original

8 sfaturi pentru fotografia de tip corporate

Traim in era tehnologiei si a retelelor de socializare, astfel orice patron, CEO sau chiar un simplu angajat are nevoie de o fotografie de prezentare. Aproape toate companiile au site-uri de prezentare unde este afisata si echipa, iar cum o fotografie face cat o mie de cuvinte, o prezentare cat mai profesionista a echipei va ajuta la credibilitatea societatii.

Cum fotografia corporate a luat avant in ultimul timp am sa va dau 8 ponturi pentru o sesiune foto de succes.

1. Ai grija la locatie.

De cele mai multe ori locatia pentru acest gen de fotografie se realizeaza in sala de sedinte a firmei. In functie de echipamentul pe care il detii, daca ai lumini si fundal la tine nu o sa fie o problema sa controlezi situatia, dar daca nu ai aceste echipamente cauta sa vezi daca nu sunt si alte locatii cu lumina naturala sau care pot pune in evidenta natura job-ului celui fotografiat.

2. Programeaza sedinta la inceputul programului.

Unul din cele mai bune sfaturi pe care ti-l pot oferi este sa programezi sedinta cat mai devreme, de preferat sa fie chiar primul lucru pe agenda clientului, acesta este momentul cand subiectul este cel mai fresh, parul, machiajul sunt proaspat realizate. Daca vei alege mai tarziu sau chiar la final de program, hainele mai mult ca sigur vor avea cute iar subiectii or sa fie deja obositi. Daca programezi sesiunea chiar cu jumatate de ora inainte sa inceapa treaba ai toate sansele sa nu apara intreruperi neprevazute.

3. Alege setarile cu grija.

De preferat este sa alegi o incadrare de la jumatatea corpului in sus si incearca sa umplii cadrul. Ai grija la petele arse de lumina care pot aparea datorita machiajului sau transpiratiei aparute in urma emotiilor. Nu toata lumea este obisnuita sa stea in fata camerei. La fel si alte pete de lumina aparute pe fundal care pot directioana vederea de la subiect.

4. Ai grija ce diafragma folosesti.

Prima grija este sa iei fata subiectului in focus si fundalul cat mai blurat. Recomand ca diafragma sa inceapa de la f4 in jos, astfel vei avea o marja mai mare de siguranta si totusi subiectul va fi separat de fundal.

5. Sa ai la tine o oglinda.

Nu are legatura cu fotografia, dar e bine sa ai la tine diferite obiecte printre care si o oglinda. Nu se stie cand subiectul are nevoie de o reimprospatare si ajutorul unei oglinzi poate face diferenta. Recomand sa va sfatuiti clientii sa aiba la ei un pieptane sau obiecte de machiaj in cazul femeilor.

6. Incearca sa faci clientul cat mai confortabil.

Odata ce ai setarile cameri si luminile finale, este momentul sa lucrezi cu subiectul. Cauta o pozitie care sa il avantajeze, dar totoodata sa fie si confortabil si natural. Discuta cu el pe timpul sesiunii, dirijeaza-l cu grija.

7. Ai grija la fotografiile de grup.

De multe ori vei fi nevoit sa realizezi si fotografii de grup, cu toata echipa, lucru destul de complicat la interior. Fotografiile de grup necesita lumina puternica, asa ca poate e mai bine daca ii duci afara. Foloseste modul ”burst” (fotografia in rafala), daca cineva din grup clipeste nu vei rata momentul. Incearca pe cat posibil ca toti membrii grupului sa se poarte cat mai natural. Nu ii indemna sa zambeasca, de cele mai multe ori ii vei surprinde cu un zambet fals sau gura deschisa.

8. Poti realiza sesiunile si afara

Fotografiile realizate afara nu sunt mult diferite de cele la interior, te poti folosi de lumina naturala care este din belsug. Poti incorpora sigla de pe cladire sau alte elemente care definesc job-ul clientului.

Multumesc celor care au avut rabdare sa citeasca pana la final, si nu uitati butonul de subscribe, un like si share tot timpul ajuta!

Pana data viitoare, va urez lumina buna!