Vlad Tapu Photo Events

View Original

7 idei pentru designeri de imbunatatire a fluxului de creatie

Incepator sau avansat toti vrem sa ne inbunatatim fluxul de lucru si sa prevenim plafonarea ideilor creative. Astazi am sa prezint sapte idei care va pot imbunatati procesul de lucru si vor mentine creativitatea la cel mai bun nivel sau chiar imbunatati.

  1. Contrastul

    Fie ca folosim culori sau un anumit font, contrastul are un rol esential in vizualizarea lucrarii, punerea accentului pe un titlu sau simpla prezentare a unui profil de autor, se afla la baza creearii oricarei lucrari si filtreaza informatia, incat privitorul sa ajunga mai usor la informatia transmisa de autor. Contrastul poate sa fie evidentiat in functie de marime, culoare, umbre sau alte elemente. Cel mai simplu exemplu este vizibil in articolul unui ziar sau o revista unde titlul este scris cu bold iar subtitlul si restul articolului este scris cu un font aflat 2 trepte mai jos precum medium sau regular , la fel prin folosirea unei ierarhizari sau a unei scale cu ajutorur carora se filtreaza informatia principala de restul textului si catre ce se indreapta privirea la o prima vizualizare a lucrarii.

  2. Culoarea

    De la iconite pana la picturi in design, culoarea are un rol esential, poate face diferenta intre o lucrare banala si o opera de arta. Principala greseala, mai ales la inceput, este alegera culorilor opuse mai ales in texte unde asta va face greu de citit, iar in fotografii sau alt tip de design va duce la un contrast excesiv si deranjant privirii. Pentru folosirea corecta a culorilor se poate utiliza o gramada de resurse gratis online precum colors sau schemecolors doua site-uri unde se pot vedea, creea si descarca un numar infinit de palete de culori. Dar inainte de toate acestea recomand studierea teoriei culorilor si aici am un articol mai vechi in care scriu despre asta, sunt numeroase carti sau pe internet gasiti numeroase video-uri sau articole care au la baza teoria culorilor si exemple cu aplicatii practice. De preferat este folosirea culorilor complementare si nu recomand folosirea culorilor opuse aproape deloc.

  3. Echilibru

    Ca si in viata in design echilibrul are locul sau de frunte, creierul uman proceseaza mai usor si mai rapid o forma sau o imagine echilibrata, simetria este de cele mai multe ori usor inteleasa si placuta ochiului uman. Indiferent ca vorbim de o fotografie sau un text, culorile echilibrate si textele simetrice ajuta la estetica si la memorarea mult mai usoara a compozitiei si informatiei trimise. Dintre toate ideile de azi asta cred ca este cel mai greu de implementat, se obtine prin multa munca dar si prin observarea portofoliilor altor designeri sau artisti.

  4. Reconstructie

    Cand eram mic desfaceam unele jucarii doar ca sa vad cum functioneaza, cam acelasi principiu se aplica si la o compozite. Aici vorbim mai mult despre editare sau creearea unui logo, paginatie si mai putin despre primul pas din realizarea unei fotografie intr-o anumita locatie unde sunt multe variabile precum lumina, vremea, aparat fiind mult mai complicat de reprodus procesul.

  5. Softuri diferite

    Invatarea unei noi platforme este dificila si dureaza, dar experimentand diferite programe nu intervine monotonia si tine focul creatiei aprins. Nu toate programele fac acelasi lucru deci prin utilizarea lor rezultatul o sa fie diferit. Un alt avantaj este ca o sa fii la curent cu tot ce ofera tehnologia mai nou in domeniu, dar te si forteaza sa lucrezi chiar daca este doar pentru a vedea ce are de oferit noul software.

  6. Folosirea Grilelor

    Indiferent ca le folosim direct din camera sau le adugam la inceputul unei noi lucrari in photoshop, ilustrator sau indesign, grilele ne ajuta la incadrare, balansul designului in general usureaza munca. Din nenumaratele posibiliati de utilizare a grilelor, cred ca cea mai buna este la realizarea logo-urilor. Cu ajutorul acestora logo-ul va avea o forma simetrica perfecta si o sa fie mult mai usor de incadrat in simulari de aplicare.

Multumesc celor care au avut rabdarea sa citeasca pana la final, nu uitati butonul de subscribe, un like si share tot timpul ajuta!

Pana data viitoare, va urez lumina buna!