Cu ajutorul portretelor minimaliste putem sa spunem mai mult, aratand mai putin. In lumea de astazi saturata vizual , stilul simplist aduce un plus valoare si unicitate din punct de vedere vizual. Minimalismul aduce o pauza in amalgamul vizual cu care ne confruntam zilnic.
Din punct de vedere artistic minimalismul depinde de simplitate si impune utilizarea in compozitie a unor elemnte minime cuma ar fi culoarea, liniile sau spatiul. Scopul unei fotografii minimaliste este de a transmite o emotie sau de a spune o poveste unica cu elemente compozitionale minime.
Mai jos sunt 6 elemente ale fotografiei cu ajutorul carora puteti creea cadre puternice.
Simplitatea
Simplu nu inseamna plictisitor. Pentru realizarea unei fotografii minimaliste trebuie sa ai o observare atenta a detaliilor, o creativitate sporita in a decide ce trebuie pastrat si ce sa fie eliminat din cadru. Obiectvul final este introducerea numai a informatiilor strict necesare pentru a afisa mesajul sau a activa emotia dorita.
Folosirea spatiului negativ
Subiectul fotografiei este considerat spatiul pozitiv, iar spatiul din jurul subiectului este spatiul negativ. Cautati spatiul negativ pentru a creea compozitia, un perete gol, doar o culoare sau fundaluri cat mai simple. Asigurati-va ca incorporati cat mai mult spatiu negativ in imaginile realizate.
Spune o poveste
Aproape orice imagine spune o poveste, si cine nu iubeste o poveste buna? Cu alte cuvinte , nu va fie frica sa combinati unghiuri, lumini sau culori pentru a spune o poveste puternica.
Profunzime de camp mica
Cu ajutorul diafragmei controlam profunzimea de camp, cu cat este mai mare cu atat avem o profunzime de camp mai mica. De ce ne intereseaza asta? pentru ca daca avem un fundal blurat, o profunzime de camp mica, deja pornim cu o imagine simplificata.
Izolare
Cum imaginea minimalista contine atat de putin, este importanta relevanta subiectulu in cadru si impactul asupra spectatorului. Eliminand toate celelalte distrageri din scena, privitorul se poate conecta cu subiectul.
Culoare
De cele mai multe ori aleg conversia catre alb-negru, dar culorile isi au si ele rolul lor in fotografia minimalista. Cand aleg sa fac asta cu ajutorul culorilor le aleg pe cele complementare sau aleg o culoare principala puternica si o izolez de restul. Un simplu pop de culoare poate fi un element care atrage privirea.
Minimalismul este un stil foarte subiectiv si foarte interpretabil, asa ca nu va lasati debusolati de comentariile celor care nu vad lucrurile cu aceeasi ochi ca voi. Incorporarea stilului minimalist in fotografie va va ajuta la creativitate dar si in realizarea unor cadre unice cu mult impact.
Multumesc celor care au avut rabdarea sa citeasca pana la final, nu uitati butonul de subscribe, un like si share tot timpul ajuta!
Pana data viitoare, va urez lumina buna!